home Goa 6 april Volgende dag
 

 

 

klein envelopje

elisa@xs4all.nl

 

 

6 april 98
7april 98
8 april 98
witte donderdag
goede vrijdag
paaszaterdag
eerste paasdag
tweede paasdag
14 april 98
Slot

 


6 april 1998

Na Rajastan was Goa opmerkelijk groen met vele kokospalmen, lianen en sappige weiden waarop runderen graasden. Het meest opvallend was echter de architectuur die totaal verschilde van de bouwstijlen die we ooit in India hadden gezien. Verscholen in het groen stonden overal wat onderkomen typisch "koloniale" huizen uit eerdere, welvarendere tijden. Opmerkelijk en zeer Portugees waren de sierlijke smeedijzeren hekken voor ramen en balkons, en het vrolijke kleurgebruik. Huizen in hemelsblauw, turkoois, okergeel en veel wit. Wel vroegen we ons ogenblikkelijk af hoeveel last de bewoners zouden hebben van slangen en schorpioenen.

Er leek geen einde aan de rit te komen, die toch maar drie kwartier duurde. We belandden uiteindelijk aan het einde van een lange bosweg met weinig bebouwing bij wat een "Sporthuis Centrum" complex had kunnen zijn zonder whirl pool. De geheel omheinde Nanu residentie, die gelukkig wel aan zee lag, was trouwens nog volop in aanbouw en leek minstens nog viermaal groter te worden. Er bleek een ontvangsthal te zijn met twee zitjes, een balie, een reisbureautje en een klerenwinkel - annex drogisterij/opticiën - waar ringsjaals hingen voor minstens twaalfmaal de prijs die in Delhi werd gevraagd. Boven werden congreszalen verhuurd. Het was dus een slimme ondernemer die het hier had opgezet.

Meteen naast de ontvangsthal lagen al de eerste huisjes in een goed verzorgde tuin. Dit waren clusters met een charmant puntdak die uit vier aardige kamers met balkon en badkamer bestonden. Twee kamers lagen boven, en twee beneden. We kregen twee bovenwoningen toegewezen die tegenover elkaar lagen. Harrie en Ineke bleken later "stalles" te zitten omdat ze uitzicht hadden op de bar en het restaurant. Ze bekenden dat ze zelf uit de horeca kwamen als kantinebeheerders bij het leger. Ze vermaakten zich zes dagen met het bekijken van alle "stille drinkers", en de gang van zaken in de keuken.

Omdat ons uitzicht minder spannende zaken bood, was onze eerste daad om de tafellakens over het houten railing te hangen zodat we vrij op ons balkon konden zitten. Omdat het aardige tafellakens waren, stond dit vanaf het looppad gezien best fleurig. We kregen dan ook geen commentaar van de directie. Onze volgende stap was om tussen de scharnieren van de openslaande deuren een waslijn te spannen. De stalen anti-diefstalkabel van het notebook bleek voor dit doel ook uiterst geschikt. Hij lubberde tenminste niet uit. We konden de deuren nu niet meer sluiten, maar omdat we meer houden van frisse lucht dan van airco, was dit geen probleem. Er hing ook nog een grote wentelwiek boven het bed. Vies, stoffig en vermoeid wilden we hierna onder de douche, maar er bleek geen warm water te zijn, wat mij woedend maakte. We waren te gaar om er over te klagen, douchten koud en begaven ons in de richting vanwaar nogal brave westerse muziek klonk. Om een zwembad bleken tafeltjes te staan waaraan je kon dineren.

Het was druk. Geen wonder, want in de wijde omtrek viel niet veel te beleven. Het publiek bestond voor het grootste deel uit kreeften. Van die welgedane dames en heren die de hele dag niets anders doen dan zich insmeren en hun ligbed een stukje verschuiven. Tussendoor dompelen ze zichzelf even in het zwembad om zich te verkoelen, stiekem te plassen en de zon te laten branden in de door waterdruppels gevormde lenzen. Wie mooi wil zijn moet pijn lijden, en er waren heel wat mooie mensen bij.

Het eten was behoorlijk prijzig, maar de porties waren enorm. De verschillende gerechten bleken hetzelfde gekruid en zeer vet. De vis viel in taaie rafels uiteen. Een vers vruchtensapje was niet te krijgen (only canned). We namen ons heilig voor om naar een andere eetgelegenheid te zoeken, maar waar?

  hanger uit jaipurhanger uit jaipur

© Verhalen svp niet
verspreiden zonder
bronvermelding.

 

home

6 april 98 7april 98 8 april 98
witte donderdag goede vrijdag paaszaterdag
eerste paasdag tweede paasdag 14 april 98
Slot

Volgende dag