home Over elisa
Verslingerd aan de Mac Verdere hobbies
klein hangertje uit jaipur klein hangertje uit jaipur

elisa-at-xs4all.nl

 

 

Over de reizen
Van alles twee
Verslingerd aan Mac
Verdere hobbies

 

 

 

Mac OS


In 1983 met computeren begonnen op de legendarische Apple II. Het was na tekenen, schilderen, émailleren, wol spinnen en verven, weven, schrijven en fotograferen mijn zoveelste hobby. Mijn man zei nog: doe dit nu niet want op zo'n apparaat ben je ook binnen een jaar weer uitgekeken. Hij heeft ongelijk gekregen.

De was nog niet in huis, of ik was verloren. Ik kon niet uitstaan dat een machine slimmer zou zijn dan ik, maar het ding bleek altijd gelijk te hebben. Als ik de boel er niet logisch in stopte, kwam het er ook niet goed uit. Zo simpel was dat.

Programma's deden nooit wat ik wilde, dus er zat weinig anders op dan (in BASIC) te leren programmeren. Ik was donateur geworden van de Stichting Klokhuis, de Apple Gebruikersgroep die toen al bestond, kocht een modem om op het BBS te komen en vroeg iedereen de oren van het hoofd. Ik heb daar in weinig tijd enorm veel geleerd.

Omdat ik een van de eerste vrouwen binnen de gelederen was, haalden mijn maten de grap uit om mij op te geven voor een lezing op een van de AppleDagen. Dit trok publiek en ik bracht het er goed vanaf. Van het een kwam het ander.

Voordat ik het zelf goed besefte werd ik gevraagd voor het betuur. Vervolgens werd ik speciaal belast met samenstellen (en zo nodig vullen), redigeren en opmaken van het Klokhuis Magazine dat elk kwartaal stipt op tijd moet verschijnen.

Achtereenvolgens heb ik gewerkt met de Apples II, IIc en IIgs, de Macintoshes Plus, SE/30, IIci, de PowerMac 8100/110 en de PowerBooks 140 en 540c. Momenteel bestaat de uitrusting uit een PowerMac 9600/350, PowerBook 3400/240, LaserWriter 630 Pro en een Epson Photo printer.

hanger uit jaipur hanger uit jaipur