home Over elisa

Verdere Hobbies

klein hangertje uit jaipur klein hangertje uit jaipur

elisa@xs4all.nl

 

Over de reizen
Van alles twee
Verslingerd aan Mac
Verdere hobbies

 


De macintosh als hobby hebben is geen onverdeeld genoegen, want er is altijd iets mee te doen of aan te ontdekken. Al jaren lijd ik hierdoor aan tijdgebrek. Lezen doe ik alleen nog bij vlagen (spijtig), en bij voorkeur 's nachts.
De mac helpt me wel met hobbies die ik in pre-digitale dagen al met de hand beoefende, zoals schrijven, ontwerpen, tekenen en fotograferen.

Ik houd van klassieke muziek. Lievelingscomponisten zijn onder meer Shostakovitsj, Schubert, Schnittke, Strauss (Richard); en Mozart voor zover het zijn opera's betreft want zijn niet-theatrale werk vind ik een beetje pinnig.

Wat ik het allerlekkerste vind zijn oesters, indonesische rijsttafel (pedis), schapenkaas en kersen. Snoepdingen doen me minder, maar ik heb een ongezonde passie voor ijs, een kwaal die erfelijk blijkt te zijn.

Al lees ik bij vlagen, ik ben dol op boeken. Ze moeten wel literair zijn. Als ik ooit meer tijd heb, ga ik ook een website over boeken maken.
Titels die me bijzonder hebben geboeid:
Nooit meer slapen van W.F. Hermans; De avonden van Reve; De medeplichtige van Györgi Konrad; Black Box van Amir Oz; De vier maaltijden van Meir Shalev; De herfst van de patriarch van Garcia Marquez. Dit is maar een willekeurige greep.
Nederlandse auteurs van wie ik bijzonder houd zijn Haasse en Alberts.
Wat ik vertroebelend vind is de hype die rond schrijvers wordt gecreëerd. Zo ben ik bijvoorbeeld niet erg geïmponeerd door het werk van Conny Palmen.

Waar ik een hekel aan heb? Kou, grote gezelschappen, vroeg naar bed gaan, vroeg opstaan, en dat anderen voorschrijven wat ik moet doen of laten.
Waar anderen een hekel aan hebben: dat ik snel een mening vorm en die ook weinig diplomatiek kan uiten.

hanger uit jaipur hanger uit jaipur