home Goa Slot
 

 

 

klein envelopje

elisa@xs4all.nl

 

 

 

6 april 98
7april 98
8 april 98
witte donderdag
goede vrijdag
paaszaterdag
eerste paasdag
tweede paasdag
14 april 98
Slot

 


April, mei, juni, juli, augustus 1998

Acht kilo bleek ik te zijn afgevallen, en ik zal niet ontkennen dat ik mij niet slapjes voelde. Maar er was geen reden om naar de dokter te gaan totdat een week later de koorts weer begon.
Ik kwam nogal vrolijk bij de huisarts binnen, vertelde dat ik behalve die koorts eigenlijk geen klachten had, verhaalde van de hoge koorts in Jaipur, de kuren die ik had gehad, en het flauwvallen op de luchthaven in Delhi.

Al die tijd zat hij mij verbaasd aan te staren, en toen hij mijn longen beluisterd had stuurde hij me spoorslags naar het ziekenhuis om longfoto's te laten maken. Toen was het mijn beurt om verbaasd te kijken want ik had hier niets van gemerkt en hoestte nog steeds niet.
De foto wees echter uit dat ik had rondgelopen met een forse longontsteking die nog steeds niet was genezen. Ik kreeg weer penecillinekuren en dozen vol met slijmoplossers. Om de zoveel tijd moest ik foto's laten maken tot ik uiteindelijk eind augustus pas genezen werd verklaard.

Men heeft niet kunnen achterhalen welk soort infectie het is geweest, en of ik die al in Holland of pas in India had opgelopen. Zelf had ik het gevoel dat de roetzwarte uitlaatgassen in Delhi die ik overmatig binnen had gekregen tijdens onze lange rikshawtoch, gevolgd door het stof in de woestijn mij een forse opdonder hadden gegeven, maar de longarts zei dat dit niet kon. Ik ben hier niet tegen in gegaan. Zo'n man weet wat hij weet, maar ik dacht wel: hij heeft nooit gevoeld wat ik toen voelde…

Zeker is wel dat mijn conditie bij vertrek niet optimaal was. Behalve dat ik enige nachten nauwelijks mijn bed had gezien omdat ik nog werk moest afmaken, had ik een week voordat we vertrokken nog een kaakoperatie moeten ondergaan die ik steeds had uitgesteld. Aan ieder de wijze raad om uitgerust te vertrekken!

hanger uit jaipur  hanger uit jaipur

© Verhalen svp niet
verspreiden zonder
bronvermelding.

 

home

6 april 98 7april 98 8 april 98
witte donderdag goede vrijdag paaszaterdag
eerste paasdag tweede paasdag 14 april 98
Slot