home Goa 13 april Volgende dag
 

 

 

klein envelopje

elisa@xs4all.nl

 

 

6 april 98
7april 98
8 april 98
witte donderdag
goede vrijdag
paaszaterdag
eerste paasdag
tweede paasdag
14 april 98
Slot

 


13 april 1998

Pakken en wegwezen vandaag. Ik was voor dag en dauw wakker om de laatste spullen in de koffers te proppen die voor het grootste gedeelte al waren gepakt. Er lag nog vanalles in het rond, zoals mijn bal chocolade. Hoewel ik er elke morgen op mijn nuchtere maag een ferme hap van had genomen, was de voorraad niet erg veel geslonken. Ik besloot mijzelf op een kraaienoorlog te tracteren, want er was ook nog toast en banaan.

JW, die wakker werd van het oorverdovende kraaiengekras, zo vlak bij ons balkon, kwam slaapdronken buiten om niets van de pret te missen. In geen tijd hadden we een zee van kraaien om ons heen waarvan de brutaalsten zich zeer dichtbij waagden. Banaan voor banaan, toasje voor toastje braken we in kleine stukjes. De dieren zaten te watertanden en geen van de kraaloogjes liet ons een moment los. We probeerden vooral de jongste vogels brokjes toe te werpen, maar de volwassen vogels waren zo behendig dat ze het lekkers al vliegend weggritsen. We vermaakten ons een hele tijd uitstekend.

Toen kwam de chocoladebal aan de beurt. Ik had hem expres heel gelaten in de hoop dat ermee gevoetbald zou worden. Om de lekkernij uit het zicht van het personeel te houden, gooide ik hem in de richting van een bananenboom die langs de afrastering stond. Helaas belandde hij met een doffe klap precies in het hart van de boom, waar hij naar beneden zakte in de bladerschacht en onvindbaar bleef liggen. De kraaien cirkelden er nog even omheen, en vlogen toen weg. De chocola ging dus toch nog naar de mieren!

In het busje dat ons naar de luchthaven bracht ontstond weer iets van spanning. We hadden nog altijd geen zekerheid of onze confirmatie wel goed was doorgekomen. Toen we incheckten bleek echter dat we ons geen zorgen hadden hoeven maken, want er waren acht plaatsen voor ons vieren gereserveerd. De vlucht naar Bombay duurde niet lang, maar een hele dag in Bombay wachten op aansluiting naar Holland werd nog een hele opgave. Een echte Oosterse proeve van geduld, zullen we maar zeggen.

Behalve dat we eerst de bagage van de band moesten halen, voor de zoveelste maal door de scanner moesten en de security, de koffers moesten laten verzegelen en opnieuw inchecken (telkens weer wachten omdat de diverse balies nog niet open waren) was er ook nog de ellende van de ventilatoren die stonden te draaien met windkracht zes. Waar je ook zat of stond, je kreeg een volle mep koude lucht dit was verre van aangenaam.

 

 

 

 

hanger uit jaipur  hanger uit jaipur

© Verhalen svp niet
verspreiden zonder
bronvermelding.

 

home

6 april 98 7april 98 8 april 98
witte donderdag goede vrijdag paaszaterdag
eerste paasdag tweede paasdag 14 april 98
Slot

Volgende dag