home Goa 10 april Volgende dag
 

 

 

klein envelopje

elisa@xs4all.nl

 

 

6 april 98
7april 98
8 april 98
witte donderdag
goede vrijdag
paaszaterdag
eerste paasdag
tweede paasdag
14 april 98
Slot

 

 


10 april 1998 Goede vrijdag

JW heeft tijdens de nachtwandeling kennelijk iets verrekt aan zijn knie, kan nauwelijks lopen en blijft het liefst op zijn balkonnetje zitten. Harrie heeft zich voorgenomen om op z'n eentje een lange fietstocht te maken en is vroeg vertrokken. Ineke en ik besluiten om een taxi naar het vliegveld te nemen om onze terugvlucht te gaan confirmeren. Mister Singh had ons op het hart gedrukt hier meteen in Goa voor te zorgen omdat hij vanuit Delhi geen boeking Goa-Bombay kon regelen. De hotelreceptie zei ook dat ze dit niet voor ons konden doen, en dat we ons zelf bij Air India moesten melden.

Na een rit van drie kwartier kwamen we op de airport waar het razend druk was. Eerst mochten we er niet binnen omdat we niet vertrokken, maar toen we uitlegden wat we kwamen doen mochten we meteen doorlopen naar de vertrekhal op de eerste verdieping waar de verschillende vliegmaatschappijen gehuisvest waren. We zagen diverse bordjes met India Airlines, maar Air India zagen we niet.

We liepen een van de kantoortjes binnen en werden vriendelijk te woord gestaan. Air India had zijn hoofdwartier in Panjim. Ze gaven ons het telefoonnummer. We konden buiten bij het telefoonkantoortje bellen. Hier draaiden ze inderdaad het nummer voor ons, maar er kwam geen verbinding tot stand. Het kantoor was gesloten omdat het goede vrijdag was. We keerden terug naar het hotel.

Harrie was ondertussen uitgefietst omdat dit een nogal warme bezigheid bleek te zijn. We hielden palaver op onze kamer bij een kopje espresso. We probeerden diverse telefoonnummers die we in onze reisgidsjes vonden, tot en met Air India in Bombay toe, en probeerden overal onze terugtocht te confirmeren. Of dit enig succes had wisten we niet, want de verbindingen waren beroerd en het Indiase Engels vaak onverstaanbaar.

Een van ons kwam op het slimme idee om voor alle zekerheid Mister Singh maar zelf te bellen. We hadden ergens een nog fax van hem liggen waarop het nummer stond van zijn kantoor. Hij was er niet maar zou terugbellen wat hij binnen een half uur deed. Hij klonk opgelucht toen we zeiden dat het niet om een zieke ging, maar om bevestiging van de terugvlucht. Hij zou het regelen.

Opgelucht namen we de rest van de dag vrij om een boekje te lezen en wat rond te lummelen op het strand. Ik drapeerde de doek om mij heen die ik in Colva van een strandverkoper had gekocht tegen het verbranden, maar mijn bedekte delen bleken een half uur later paars en groen te zien want de prachtige lap gaf heftig af. Ik had 's avonds de grootste moeite om de gemene kleuren van mijn vel te wassen.

Het strand was iets drukker dan het de afgelopen dagen was geweest. Er liepen nu ook meer verkoopstertjes rond met lapjes. Toen ik een eindje wandelde kwam ik het meisje tegen dat ik de vorige dag al had gezien maar van wie ik niets had willen kopen. Ze klampte me aan en omdat ze best grappige lapjes had om iemand cadeau te geven (van dunne katoen die niets woog) gingen we even zitten in de schaduw van een bootje. Ze had de lapjes nog niet uit haar tas gehaald, of er schoot een vent op haar af die haar razend toeschreeuwde dat ze buiten haar territoir bezig was en of ze meteen maar wilde inrukken. Het kind barstte in tranen uit. Al die verkopers en verkoopsters werken op provisiebasis voor een soort pooier (zal ik maar zeggen) die hen kan maken of breken. Als ze niet genoeg omzetten vliegen ze de laan uit, en als ze buiten het hun toegewezen gebied komen dan zwaait er wat. Ik had medelijden met het meisje en liep tweehonderd meter met haar verder want daar mocht ze wel verkopen.

Ik voelde me hangerig en moe van deze dag, en had 's avonds koppijn van de zon. We bestelden roomservice, aten op de kamer en ik ging met de kippen en een paar aspirinen op stok.

hanger uit jaipur  hanger uit jaipur

© Verhalen svp niet
verspreiden zonder
bronvermelding.

 

home

6 april 98 7april 98 8 april 98
witte donderdag goede vrijdag paaszaterdag
eerste paasdag tweede paasdag 14 april 98
Slot

Volgende dag