home Goa 9 april Volgende dag
 

 

 

klein envelopje

elisa@xs4all.nl

 

 

6 april 98
7april 98
8 april 98
witte donderdag
goede vrijdag
paaszaterdag
eerste paasdag
tweede paasdag
14 april 98
Slot

 

 


9 april 1998

We hadden op een kaartje gezien dat Colva niet ver weg lag, en dat we er over het strand makkelijk heen konden lopen. Het bleek een heerlijke wandeling te zijn van ongeveer een half uurtje. Naarmate we Colva naderden werd het strand een stuk levendiger. Er waren net enige vissersboten op het strand getrokken dus er werden garnalen en sardientjes gesorteerd. De vis werd meteen verkocht aan de restaurants in de buurt, waarvan er heel wat waren.

We aten iets in een onderkomen aan het strand waar zich vele hippies ophielden. Er was een volleybalnet gespannen voor het overdekte terras, waar een hele groep zich lekker uitleefde. We moesten aan Fanny's woorden denken: waar veel hippies zijn, daar is het goed.
Het enorme glas vers geperste vluchtensap, een mix van wel zes soorten fruit, smaakte dan ook voortreffelijk en het knisperende pannekoekje met citroen en banaan was van grote klasse. De jongen die ons bediende was vrolijk en vroeg of we 's avonds wilden komen eten omdat hij zojuist de heerlijkste vis van de wereld had ingeslagen.

We wandelden weer terug naar het hotel, kwamen Harrie en Ineke tegen en spraken af om 's middags met z'n vieren per taxi naar Colva te gaan. Het bleek een gezellige plaats te zijn, niet groot maar wel vrij levendig. We vermaakten ons met alle winkeltjes en stalletjes te bekijken, maar kochten uiteindelijk voor 2,50 een katoenen omslagdoek van een verkopertje op het strand, toen we bij Falcon een tomatensap gingen drinken. Dit was het strandcafé op de hoek, waar een heuse valk aan een ketting werd gehouden. Het beest was ongelooflijk zielig. Het rauwe vlees dat hij als voer kreeg, werd steeds door de kraaien weggepikt.

We vertelden Harrie en Ineke van onze ervaring 's morgens in het andere strandcafé, en besloten daar te gaan eten. We werden als vorsten begroet en de hele ploeg, tot en met baas, dook de keuken in om een godenmaal voor ons te bereiden. Dit duurde geruime tijd, maar toen werden er ook twee tafels tegen elkaar geschoven waarop maar net alle schotels pasten die waren klaargemaakt. We kregen een vis waarvan ik de naam ben vergeten, maar hij deed denken aan tarbot. Hij was verrukkelijk bereid met champignons en witte wijnsaus, werd opgediend met rijst en aardappelpuree, plus een keur aan roergebakken groenten.

Het was er gezellig, want de kroeg zat vol oude en jonge hippies die aten, kletsten, koffie dronken of zaten te kaarten. Ze konden hier kennelijk ook blijven slapen. De baas, een mooie adonis die zich zeer sociaal met iedereen onderhield, stelde op zeker moment een Hollands meisje aan ons voor dat er logeerde. Ze had zojuist haar studie psychologie met succes afgerond, en trok nu zes maanden door India. Ze had het Noorden en Zuiden ondertussen bereisd, dus we hadden stof genoeg voor een gesprek. Tijdens dit gesprek hingen de jonge knullen die in de zaak hand- en spandiensten verrichtten aan onze lippen om Nederlands te leren. Ze spraken al een aardig woordje Hollands, en konden zeer verdienstelijk vloeken.

De baas en de jongen die ons 's morgens al had bediend boden aan om ons per auto naar huis te brengen omdat we er moe uitzagen, maar deze aardige geste sloegen we af. Er stond een mooie maan met heldere sterren en we hadden net bedacht om over het strand naar huis terug te lopen. Dit hebben we dan ook gedaan en het was een sprookjesachtige wandeling.

 hanger uit jaipur hanger uit jaipur

© Verhalen svp niet
verspreiden zonder
bronvermelding.

 

home

6 april 98 7april 98 8 april 98
witte donderdag goede vrijdag paaszaterdag
eerste paasdag tweede paasdag 14 april 98
Slot

Volgende dag